Uitslag FC Volendam - AZ

AZ is er niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie te pakken. Tegen FC Volendam kwam de ploeg van Pascal Jansen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Volendam dat vorige maand ook al punten afsnoepte tegen Ajax had het tegen AZ ook goed voor elkaar. Voor rust gaf het geen kansen weg tegen de Alkmaarders, terwijl het via Xavier Mbuyamba gevaarlijk was in de eerste helft. Ook een kwartier in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Mbuyamba. De centrale verdediger kopte raak. Snel na de 1-0 voorsprong kwam Volendam met tien man te spelen na een rode kaart van Gaetano Oristanio, die vol op de kuit trapte van Jordi Clasie. Nadat de thuisploeg met tien man kwam te spelen kreeg AZ wat meer op de wedstrijd en in 83ste minuut zorgde Jens Odgaard voor de gelijkmaker.

AZ blijft door het gelijkspel steken op de tweede plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben één punt minder dan koploper Feyenoord, dat zondag de topper speelt tegen PSV.