Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 4

Het is bijna niet de moeite van het vermelden waard, zo weinig komt er deze week in de bioscopen, maar er zit toevallig een juweeltje tussen. Dus hier zijn de drie nieuwe films in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters in deze week.

The Banshees of Inisherin

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Snow and the Bear

In een klein grensstadje in Turkije lijkt de winter dit jaar eindeloos te duren. Door hevige sneeuwval zijn de wegen geblokkeerd en het gerucht gaat dat beren vroeg uit de winterslaap zijn opgestaan en een aantal dieren in de buurt hebben gedood. Aslı is een jonge verpleegster uit de hoofdstad die onlangs is aangesteld in het kleine dorp. Wanneer een lokale bewoner, Hasan, vermist raakt in de nacht dat ze ruzie met hem heeft, bevindt Aslı zich al snel middenin een spel van verstrengelde machtsverhoudingen, geheimen en twijfel.

Eternal Spring

Het waargebeurde verhaal van een groep Chinese activisten die een gedurfd en gevaarlijk plan uitvoeren om de Chinese staatstelevisie te hacken. Het doel is de aanklachten van de regering over hun verboden spirituele groepering te weerleggen.