Pointer Sisters-zangeres Anita Pointer (74) overleden

De Amerikaanse soulzangeres Anita Pointer is op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. 

Dat maakte haar management via Twitter bekend. De muzikante vormde met haar zussen Bonnie, June en Ruth de groep 'The Pointer Sisters', die in de jaren 70 en 80 met nummers als 'I'm so excited', 'Jump (For my Love)' en 'Fire' wereldwijde hits had. De groep is bekroond met drie Grammy's. Anita's zussen June en Bonnie overleden eerder in respectievelijk 2006 en 2020.

De zusters groeiden op in een domineesgezin; ze begonnen hun zangcarrière in de jaren zestig in de kerk van hun vader Elton Pointer. Thuis mochten ze alleen naar gospel luisteren; seculiere muziek werd als duivels beschouwd. Dat June Pointer, de jongste zus, zonder problemen de Elvis Presley-single All Shook Up mee naar huis nam was te danken aan de b-kant: 'Crying in the Chapel'.

Begin jaren 70 scoorden de Pointer Sisters hun eerste hits en werkten ze mee aan het eerste soloalbum van Chicago-bandlid Robert Lamm. Bonnie haakte in 1978 af en ging solo; ze had korte tijd een platencontract bij Motown. Anita, June en Ruth gingen als trio verder en scoorden een aantal grote hits.

June verliet in 2004 de groep vanwege drugsproblemen en werd vervangen door een ander familielid. 

In de jaren 00 beleefden de Pointer Sisters opnieuw een succesperiode in Europa. In 2002 namen ze deel aan de 'Night of the Proms', een reeks van concerten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, en werden door het publiek verkozen tot favoriete act.