Wijzigingen bij DC Studios: Wonder Woman 3 voorlopig uitgesteld

Met de aanstelling van James Gunn en Peter Safran als de nieuwe head honchos bij DC Studios valt natuurlijk te verwachten dat zij hun eigen stempel drukken op de films die de studio uitbrengt, en welke films dat zijn. Vandaag werd bekend dat de geplande derde film over Diana of Themyscira, oftewel Wonder Woman, voorlopig in de ijskast gaat.

De eerste film over de superheld, gespeeld door Gal Gadot, kwam uit in 2017 nadat het personage een jaar eerder haar debuut maakte naast Batman en Superman. Een vervolg kwam dankzij corona nooit in de bioscopen, maar werd uiteindelijk op home video en streaming ook niet geweldig ontvangen. Wel ging regisseur Patty Jenkins, onder andere samen met schrijver Geoff Johns, aan de slag met een derde film. Deze staat nu on hold.

Gunn en Safran hebben de afgelopen tijd hun plannen gemaakt voor wat ze gaan doen, nu zij de touwtjes in handen hebben. Er zijn natuurlijk al films in productie of bijna afgerond, zoals een tweede Shazam, een tweede Aquaman en een film over de Flash, maar daarna zou het roer wel eens helemaal om kunnen gaan. Volgens het duo past de visie voor de derde Wonder Woman niet in de plannen die zij voor het filmuniversum als geheel voor zich zien, beweert de Hollywood Reporter (THR) gehoord te hebben.

Dit betekent natuurlijk niet dat er geen nieuwe film meer komt over de superheld, maar het zou een hele andere benadering kunnen krijgen dan de afgelopen films, zelfs in zoverre dat de titelrol door een ander wordt gespeeld. Volgens THR bestaat er de mogelijkheid dat de studio voor alle helden nieuwe gezichten gaat zoeken, wat betekent dat Henry Cavills recente cameo als Superman in Black Adam op een dood eind stuit. Overigens staat een vervolg op die film vermoedelijk ook op de tocht, dankzij tegenvallende resultaten.

Als er voor bestaande helden nieuwe gezichten worden gezocht kan dat direct invulling geven aan het gerucht dat Jason Momoa, die tot nu toe Arthur Curry/Aquaman heeft gespeeld, de rol van de buitenaardse premiejager Lobo kan gaan spelen.

De tijd zal het leren; Gunn en Safran houden naar verluidt volgende week een presentatie voor Warner Bros. Discovery-CEO David Zaslav. Met een beetje geluk wordt er daarna meer bekend.

Wonder Woman 1984: Gal Gadot
Gal Gadot heeft misschien voor het laatst met de zweep geslagen