Oranje als groepswinnaar naar achtste finales WK voetbal

Het Nederlands elftal heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal. Tegen Qatar won Oranje zonder overtuigend te spelen met 2-0 van Qatar. In de andere groepswedstrijd wist Senegal met 2-1 te winnen van Ecuador en gaat als nummer twee door in de poule.

Cody Gakpo wist net zoals in de eerste twee groepswedstrijden de openingsgoal voor Nederland te scoren. De aanvaller werkte beheerst af en maakte alweer zijn derde doelpunt op dit WK. Vlak na rust verdubbelde Oranje de score. Een schot van Memphis Depay werd nog gekeerd door de doelman van Qatar, maar Frenkie de Jong reageerde attent en zorgde van vlakbij voor de 2-0. Het Nederlands elftal leek ook nog een derde keer te kunnen juichen. Invaller Steven Berguis leek makkelijk de 3-0 binnen te tikken op aangeven van Vincent Janssen, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege hands van Gakpo.

Als groepswinnaar treft Nederland de nummer twee van groep B. Op dit moment is dat Iran. De Iraniërs spelen om 20.00 uur tegen de Verenigde Staten. Het andere groepsduel is Engeland-Wales.

Senegal wist zich ook te plaatsten voor de achtste finales. Het Afrikaanse land begon de dag nog als derde aan de poule, maar in een onderling duel tegen Ecuador won de Senegalese voetballers met 2-1. Vlak voor rust zette Ismaïla Sarr vanaf elf meter op voorsprong. Halverwege de tweede kwam Ecuador via Moisés Caicedo langszij, maar twee minuten na de gelijkmaker stond Senegal weer op voorsprong dankzij Kalidou Koulibaly en hielden die voorsprong vast tot aan het einde.