NASCAR-coureurs strijden tot laatste meters op superspeedway Talladega

Op de Talladega Superspeedway is de tweede race van de tweede playoffronde verreden in de NASCAR Cup Series. Het werd wat crashes betreft eens niet een superspectaculaire race, maar spannend was het wel, tot en met de laatste ronde.

We gingen van start met Christopher Bell en Kyle Larson voorop, voor Denny Hamlin, Aric Almirola, Chase Briscoe en Ross Chastain. Na een dikke twintig ronden ging het voor het eerst fout rond de vijftiende plek in de grote groep: Harrison Burton werd rondgetikt door Ricky Stenhouse, wat een kettingreactie ontketende met schade voor onder meer Joey Logano, Brad Keselowski en Alex Bowman.

Met Kyle Busch en Daniel Suarez voorop konden we door, tot Corey LaJoie een dikke tien ronden later een klapband kreeg en hard de muur raakte. Denny Hamlin nam daarna de koppositie over en hij reed bíjna naar de eerste stagewinst: Ryan Blaney ging er in de laatste meters nét voorbij en pakte de stage , voor Hamlin, Chase Elliott, Austin Cindric en de toch weer knap naar voren gekomen Logano.

Erik Jones, Larson, Blaney en Chastain voerden het veld aan bij het begin van stage twee, waarin het verder relatief rustig bleef. Uiteraard werd er regelmatig van positie gewisseld voorin, het is immers een superspeedway, maar daar bleef het bij en het was Elliott die de stagewinst pakte, voor Justin Haley en Larson.

Met wederom Elliott, Jones en Larson voorop begonnen we aan de laatste ruim zestig ronden, en dertig ronden later volgde de in principe laatste serie pitstops. Daarin ging het niet goed voor Keselowski en Kevin Harvick: de twee ervaren rotten reden te hard in de pitstraat en moesten een drivethroughpenalty incasseren.

Met zeven ronden te gaan viel er nog altijd niks te voorspellen: de groep bestond nog uit ruim 25 coureurs op het moment dat we een caution kregen - Daniel Hemric was stilgevallen met een kapotte motor en stond op een gevaarlijke plek. Na een korte onderbreking konden we weer door voor de laatste twee ronden: Blaney en Jones voerden het veld aan, voor Michael McDowell en Chastain.

Het werd een zenuwslopende slotronde, waarin Blaney en Elliott duelleerden om de winst, van achteren geduwd door respectievelijk McDowell en Jones. Blaney leek het te doen, maar Elliott kwam buitenom en pakte de winst, vier honderdsten voor Blaney en gevolgd door McDowell, Chastain en Hamlin.