Robbie Williams stoot Elvis als soloartiest van de top in Britse hitlijsten

Robbie Williams' best-of-album XXV werd op 9 september uitgebracht. Op vrijdag bereikte zijn werk de top van de Britse hitlijsten, waardoor de muzikant een record haalde in zijn thuisland. Zoals de Britse 'Daily Mail' meldt, heeft Williams nu in totaal 14 keer de top van de officiële Britse albumlijsten gehaald met het nieuwe succes. Hiermee verbreekt hij het vorige record van Elvis Presley als soloartiest voor de meeste Britse nummer één albums. Als groep hebben de Beatles het record in handen met 15 topposities.

Als zijn werk bij Take That wordt meegeteld, heeft Robbie Williams nu in totaal 19 nr.1 UK-hitlijsten op zijn naam staan. Alleen Sir Paul McCartney van de Beatles heeft meer: hij kon in totaal 23 keer het hitparadesucces vieren met The Beatles, Wings en als soloartiest.

Volgens de Daily Mail zei Williams vrijdag over zijn nieuwe album: "Ik ben zo blij dat het op nummer 1 is gekomen en hoewel het vreemd voelt om in deze donkere tijden een prijs te ontvangen, wilde ik jullie allemaal bedanken voor jullie steun en dit opdragen aan de fans die ik nooit voor lief heb genomen en ook nooit zal nemen."

Naast versies van zijn grootste hits opgenomen met een orkest, bevat het album "XXV" de nieuwe single "Lost". Het nummer "gaat over de momenten in mijn leven waarop ik van mezelf ben weggelopen en me heel losbandig heb gedragen", zei de zanger bij de presentatie. Williams zal in de herfst met "XXV" door het Verenigd Koninkrijk en Ierland toeren. Het voormalige Take That-lid viert dit jaar een half jubileum: de muziekster staat al 25 jaar op het podium als solozanger.