Collet wint F3-sprintrace Zandvoort, eerste podium Correa sinds dodelijke crash Hubert

Op het circuit van Zandvoort is zaterdagochtend het raceweekeinde rondom de Grand Prix van Nederland afgetrapt. Dat gebeurde met de sprintrace voor de jongelingen in de Formule 3, later op de dag nog gevolgd door kwalificaties in de F1 en Porsche Supercup en de sprintrace in de F2.

Met de omgekeerde top-12 van de kwalificatie begon de sprintrace met Juan Manuel Correa en ART-teamgenoot Gregoire Saucy voorop, voor Zak O'Sullivan, Caio Collet, Jonny Edgar, Sebastian Montoya en kampioenschapsleider Isack Hadjar.

De start was vooral in het middenveld wat rommelig en ook Saucy vertrok niet best. Correa behield de leiding en kreeg Collet achter zich aan, die hem na een bijzonder fraai duel tussen de Tarzanbocht en de Hunzenrug te grazen nam.

Zo had Collet na één derde van de race de leiding, voor Correa, O'Sullivan, Edgar, Saucy, Hadjar en titelkandidaat Victor Martins. Die moest zijn plekje nog afstaan aan Hadjar, maar verder bleef het hetzelfde.

Collet pakte dus de winst, een emotionele Correa stond voor het eerst sinds het voor Anthoine Hubert dodelijke F2-ongeval op Spa in 2019 - waar Correa de Fransman niet kon vermijden - weer op een podium en O'Sullivan werd derde.