Eerste Barbadiaanse F3-zege ooit dankzij Maloney

Op het circuit van Spa-Francorchamps hebben de jongelingen in de Formule 3 zondagochtend hun hoofdrace van het weekeinde afgewerkt. Het was een uiterst vermakelijke race, waar tot in de slotfase geknokt werd.

Caio Collet vertrok van poleposition, met naast hem Zane Maloney, de coureur uit Barbados die zaterdag zo hard crashte met Oliver Goethe. Francesco Pizzi vertrok vanaf plek drie, voor Goethe, Roman Stanek, Jonny Edgar, Alexander Smolyar en Oliver Bearman.

Maloney kende een goede start en pakte de leiding, maar dat deed hij door bij Les Combes rechtdoor te gaan. Die positie moest hij teruggeven en zo ging de leiding naar de ook start vertrokken Goethe, voor Collet. Aan het einde van de openingsronde ging het fout: Kush Maini remde véél te laat, raakte de slecht gestartte Pizzi en tikte daarna op uiterst knullige wijze ook nog eens kampioenschapskandidaat Victor Martins én Federico Malvestiti eruit.

Na een paar ronden safety car konden we door, met Goethe, Collet, Maloney, Stanek, Edgar en Bearman voorop. Op Kemmel ging Collet via de slipstream gelijk terug naar de leiding en ook Maloney kwam langs Goethe. Niet lang daarna stond Gregoire Saucy bij het uitkomen van Les Combes in de bandenstapel: safety car.

Met Collet, Maloney, Stanek en Goethe voorop werd het groen weer gezwaaid, maar met de slipstream kwam Maloney op Kemmel makkelijk langs Collet. Even later deed Stanek hetzelfde, dus Collet viel terug naar de derde plek.

Maloney werd niet meer aangevallen en een dag na zijn zware crash reed hij naar de eerste Barbadiaanse zege ooit in de Formule 1-paddock, inclusief de opleidingsklasses dus. Stanek finishte als tweede, voor Collett, Bearman, Goethe en Edgar - de laatste drie schoven een plekje op, want Collet kreeg vijf seconden straf voor het onveilig betreden van de baan.