Man keert terug van vakantie met corona, apenpokken ťn hiv

Een 31-jarige Italiaan heeft wel een hele actieve vakantie in Spanje gehad. De man kwam terug van vakantie en had het coronavirus, apenpokkenvirus én hiv opgelopen, een haast onmogelijke opgave.

De man ging voor stevige verkoudheidsklachten naar de dokter en daar kreeg hij de positieve coronatest onder zijn neus. Enkele uren na de positieve coronatest verscheen uitslag op zijn linkerarm en later ook blaren over zijn hele lijf. Hij werd halsoverkop opgenomen in het ziekenhuis in Catania.

In het ziekenhuis werd hem verteld dat hij naast corona ook nog eens de apenpokken en hiv onder de leden had. De aantallen virusdeeltjes waren dermate hoog dat artsen vermoedden dat de besmetting redelijk recent was. Hij verklaarde dat hij in Spanje onbeschermde seks met mannen had.

Vanwege de zeldzaamheid van deze 'drieéénheid' kunnen de artsen nog niet met zekerheid vaststellen wat het verdere ziekteverloop bij deze Italiaan zal zijn. In ieder geval mocht de man weer naar huis, waar hij in quarantaine moest blijven. Daarnaast zal hij behandeld worden voor de hiv-infectie.