Asielzoekers boos over hotelmaaltijden, politie trekt wapenstok

Asielzoekers die in het Utrechtse Star Lodge Hotel mogen verblijven zijn boos. Erg boos. De catering van het ecovriendelijk designhotel voldoet niet.

Het is voor de 350 asielzoekers verschrikkelijk om week-in-week-uit het gratis weekmenu te moeten eten. Daarnaast wordt er niet geluisterd naar klachten dat het eten overdag gewoonweg te weinig is en het 's avonds niet de goedkeuring van de asielzoekers krijgt. Er wordt niet naar ze geluisterd. Daarom zijn ze boos. Erg boos.

Zo boos, dat op maandag de politie gebeld werd. Een tiental agenten moest met getrokken wapenstok naar binnen om de orde te herstellen. Daarbij werd één agressieve bewoner aangehouden, die uiteraard al weer op vrije voeten is.

Woordvoerder Jan Scholten van opvangorganisatie COA was geschokt. Blijkbaar niet van het gedrag van de asielzoekers, maar van de kwaliteit van het eten, want hij gaat kijken of deze in samenspraak met de cateraar aan de wensen van de asielzoekers aangepast kan worden.

De asielzoekers zijn echter de slechtsten niet en ook zij denken in oplossingen. Ze willen gewoon meer gratis geld. Om dan maar zelf boodschappen te doen en te koken. Hoe ze dat willen gaan doen in een hotelkamer zonder keuken is echter nog een openstaande vraag waar nog niet goed over nagedacht lijkt.