Jakobsen sprint naar Europese titel

Fabio Jakobsen is de nieuwe Europees kampioen in het wielrennen. De snelle Nederlander was in München duidelijk de snelste, voor Arnaud Démare en Tim Merlier.

Het parcours in München was uitgetekend voor de sprinters. In de 208 kilometer lange wedstrijd lag alleen in het eerste deel van het parcours wat kleine heuveltjes, waarna het daarna over vlakke wegen ging. In de laatste 65 kilometer werd er gereden over het plaatselijke circuit van dertien kilometer.

De Zwitser Silvan Dillier en de Oostenrijker Lukas Pöstlberger reden lange tijd op kop van de wedstrijd, waarna de ploegen van de sprinters in het peloton controleerde en werden de twee op 25 kilometer van de streep werden bijgehaald.

De snelheid in het peloton bleef hoog, waardoor het moeilijk was om weg te rijden, al probeerde Stefan Bissegger het even. Al snel werd de Zwitser bijgehaald en kon er in München gesprint worden voor de Europese titel. Daarin was Fabio Jakobsen duidelijk de sprint. Hij werd perfect gebracht door Danny van Poppel, waarna de 25-jarige Nederlander het afmaakte voor Arnaud Démare en Tim Merlier. Van Poppel zou als vierde over de finishstreep komen.