Smolyar rijdt op natte Hungaroring naar F3-zege

Op een vochtige edoch opdrogende Hungaroring hebben de heren in de Formule 3 zondagochtend de hoofdrace van hun weekeinde afgewerkt. Dat was niet de meest spannende race ooit, maar er zat nog wel wat spanning in wat betreft het moment om eventueel droogweerbanden te halen.

Poleposition was voor Alexander Smolyar, die Zane Maloney naast zich had - Oliver Bearman, Gregoire Saucy, Kush Maini, Jak Crawford, Victor Martins, Caio Collet, Arthur Leclerc en kampioenschapsleider Isack Hadjar completeerden de top-10.

Ondanks een wat chaotische eerste paar bochten behield Smolyar bij de start de leiding, voor Maloney, Bearman, Crawford, Maini, Saucy en Martins - de twee laatstgenoemden wisselden na een paar ronden van positie, verder gebeurde er voorin bijzonder weinig.

Het kabbelde allemaal gestaag voort, tot Francesco Pizzi in het achterveld na vijftien ronden als eerste zijn regenbanden in kwam ruilen voor slicks. Voorin bleef men nog op de regenbanden rijden, terwijl Leclerc zich met vijf ronden te gaan opwerkte naar plek zes.

De regenbanden bleken niet per se nodig, want Smolyar reed bijzonder overtuigend naar de winst. Maloney hield stand op de tweede plek, achter de Barbadiaan completeerde Bearman het podium. Plek vier was wél voor iemand op slicks: Zak O'Sullivan werkte zich in de laatste paar ronden van de twintigste plek op naar P4, vlak achter Bearman.