Verstappen: "Het was zoals een sprint hoort te zijn: vol gas"

In een sprintrace waarin de koppositie van Max Verstappen niet in het gevaar kwam passeerde de Nederlander vanmiddag als eerste over de eindstreep. Nadat de Ferrari's na de start vooral oog voor elkaar hadden kon Verstappen egat slaan dat door Charles Leclerc niet meer gedicht werd. De wereldkampioen keek uiteraard tevreden terug op de wedstrijd van vandaag.

"Het was een goede race. De snelheid in het begin was goed. Charles en Carlos waren wat aan het vechten, dus ik kon een gat trekken en dat ook controleren. Daarna waren we ongeveer net zo snel als de Ferrari’s. Het was zoals een sprint hoort te zijn: vol gas", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander kan in Oostenrijk rekenen op een enorm oranje legioen dat hem toejuicht vanaf de tribunes. Uiteraard kon Verstappen genieten van alle support. "Het is geweldig om te zien."

Na afloop van de sprintrace gaf Verstappen via de radio door aan zijn team dat de banden niet ideaal waren vandaag. Hij verwacht ook dat dat morgen een punt van aandacht zal zijn. "Ik verwacht dat het weer een interessant gevecht gaat worden. De race is natuurlijk een stuk langer en het gaat ook best lastig worden met de banden. We gaan het zien."

"De auto is goed, ondanks dat deze nog wat aan de zware kant is. Daar werken we aan, maar in de race is het gelukkig niet zo’n probleem. Daar push je niet zo als tijdens de kwalificatie en dat helpt natuurlijk. We moeten voor morgen nog een paar dingetjes finetunen, maar over het algemeen zijn we dit weekend weer erg competitief. Dat is altijd positief", aldus Verstappen.

Verstappen: "Het was zoals een sprint hoort te zijn: vol gas" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het was zoals een sprint hoort te zijn: vol gas" (Getty Images / Red Bull Content Pool)