Getuigen gezocht na explosie bij woning in Delft

In een flatgebouw bij een woning aan het Poptahof Zuid in Delft ging zaterdag 9 juli rond 3.15 uur een explosief af. Door de harde klap die volgde, sneuvelde een aantal ruiten van woningen. Twee personen, waaronder een kind, raakten gewond en zijn ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet uitgebreid onderzoek.

Meerdere meldingen via 112
De hulpdiensten ontvingen direct meerdere meldingen.De brandweer ontruimde uit voorzorg kort een deel van het flatgebouw. Een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) controleerde eerst de veiligheid van de getroffen woning. Uit onderzoek blijkt dat er een projectiel was afgegaan in die woning. Kort daarna startte de recherche een uitgebreid sporenonderzoek. Een paar getuigen vertelden agenten dat er na de klap twee mannen de flat uitrenden en wegvluchtten in een personenauto. De politie doet onderzoek naar de toedracht en de aanleiding van de explosie.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook zijn ze op naar beelden, denk aan beelden van particuliere bewakingscamera's of dashcambeelden.