Acteur James Caan (82) overleden

De Amerikaanse acteur James Caan is op 82-jarige leeftijd overleden. Dit werd meegedeeld door zijn familie op Twitter. De doodsoorzaak werd aanvankelijk niet bekendgemaakt. De acteur, die in 1940 in de Bronx van New York werd geboren, speelde in bijna 140 film- en televisieproducties.

Filmliefhebbers zullen zich vooral zijn rol herinneren als de onverbeterlijke Sonny Corleone in Francis Ford Coppola's maffia drama "The Godfather".

Talrijke filmmakers uitten hun verdriet en brachten hulde aan de overledene. "Misery" regisseur Rob Reiner beschreef Caan als een getalenteerde en instinctieve acteur. "Guardians of the Galaxy" regisseur James Gunn schreef op Twitter dat hij zoveel van Caan's films hield, eerst en vooral natuurlijk zijn "The Godfather" films.

Caan is waarschijnlijk het bekendst door zijn rol als Sonny Corleone in het epische maffia drama "The Godfather" van regisseur Francis Ford Coppola. Voor deze rol kreeg hij zijn enige Oscarnominatie en een Golden Globe-nominatie. Hij speelde ook bekende rollen in de Stephen King bewerking "Misery" naast Kathy Bates en in de dystopie "Rollerball". Onlangs nog stond Caan voor de camera in de film "Gun Monkeys", aan de zijde van o.a. Pierce Brosnan. De film is gepland voor een release in 2023.