Mortara wint bloedhete ePrix van Marrakesh, De Vries 6e

In de straten van het Marokkaanse Marrakesh is zaterdagavond de tiende ePrix van het Formule E-seizoen verreden, met hierna nog zes wedstrijden te gaan. Er werd flink geknokt in de hitte, wat uiteindelijk voor een vermakelijke race zorgde.

Techeetah-coureur Antonio Felix da Costa mocht vanaf poleposition vertrekken, Edoardo Mortara van Venturi stond naast hem, voor Da Costa's teamgenoot Jean-Eric Vergne, Porsche-rijder Pascal Wehrlein, Andretti-coureur Jake Dennis en Mitch Evans van Jaguar. Nyck de Vries vertrok in de Mercedes vanaf plek negen, Robin Frijns (Envision) stond op plek vijftien.

Da Costa, Mortara en Vergne behielden hun posities bij de start, waar Dennis voorbij Wehrlein ging - de Duitser werd daarna ook gepasseerd door Evans en Oliver Rowland. Het eerste kwartier was behoorlijk chaotisch, rondom de eerste serie Attack Modes werd hevig geknokt in de voorste gelederen.

Mortara sloot het eerste chaotische stuk als leider af, voor Rowland, Da Costa, Evans, Vergne en Jake Dennis, met De Vries op plek zeven. Met zijn tweede Attack Mode werkte Evans zich snel op naar plek twee, maar hij werd even later weer teruggepakt door Vergne en Da Costa.

Mortara kwam niet meer in gevaar in de slotfase en reed naar de overwinning én de leiding in het kampioenschap, voor Da Costa en Evans. Vergne werd vierde, voor keurige posities van Lucas di Grassi en De Vries. Frijns finishte een kleurloze race als achttiende.