FOK! Wat een weer!: zonnig en steeds warmer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Zondagavond ontstonden er nog een paar stevige donderbuien in de oostelijke helft van het land. Dit was erg onverwacht, maar gezien het jaargetijde niet geheel onlogisch. Het maakt de verwachtingen daarmee wel erg onzeker. De buien die Limburg aan hebben gedaan waren wel voorspeld. In het zuiden van de provincie viel zelfs nog 10 mm. 

Gisteren hadden we een dag met stapelwolken en perioden met zon. Op sommige momenten was de bewolking tamelijk prominent aanwezig. Later in de middag begonnen deze wolken op te lossen, en binnen niet afzienbare tijd zijn ze allemaal verdwenen. Er stond ook een nadrukkelijk aanwezige wind uit het noordwesten, en met slechts 16 tot 22 graden was het ook niet echt warm te noemen.

Vannacht koelt het af naar minima tussen de 8 en 12 graden. De wind gooit ook het bijltje erbij neer. 

Vandaag, morgen en donderdag zijn dagen met veel zon en stijgende temperaturen. Morgen is het al wat warmer met 19 tot 23 graden, woensdag halen we al zomerse waarden van 25 graden, en donderdag zou in het zuiden de 30 graden gehaald kunnen worden. 

Kleine kantekening is of bewolking die behoort bij buien die de komende dagen boven Frankrijk gaan ontstaan de zon en daarmee de temperatuur iets kunnen temperen. 

Bij ons zou het in de nacht van donderdag op vrijdag kunnen gaan onweren. Tot die tijd blijft het droog.

Tot ziens!  

Halo 9 (Foto: Spylacopa_68)
Afgelopen weekend was er soms een fraaie Halo te zijn. Zoals in Venlo. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!