Apple kondigt nieuwe MacBook Air en MacBook Pro met M2-chip aan

Apple heeft vandaag een vernieuwde MacBook Air en een vernieuwde 13-inch MacBook Pro aangekondigd, beide voorzien van de nieuwe M2-chip.

De MacBook Air heeft niet alleen een compleet vernieuwd, dun design en nog betere prestaties, maar heeft ook een groter 13,6-inch Liquid Retina-display, een 1080p FaceTime HD-camera, een geluidssysteem met vier speakers en een batterij die tot 18 uur meegaat en ondersteunt opladen met MagSafe. MacBook Air is nu verkrijgbaar in vier kleuren: zilver, spacegrijs, en het nieuewe middernacht en sterrenlicht. M2 is nu ook beschikbaar voor de 13-inch MacBook Pro. Die laptop ondersteunt tot 24 GB centraal geheugen, ProRes-acceleratie en een batterij die tot 20 uur meegaat.

De M2 is gemaakt met 5-nanometertechnologie van de volgende generatie en tilt de prestaties per watt van de M1 naar een nog hoger niveau, met een CPU die 18 procent sneller is, een GPU die 35 procent krachtiger is en een Neural Engine die 40 procent sneller is.1 Daarnaast levert de M2-chip 50 procent meer geheugenbandbreedte dan de M1 en tot 24 GB aan snel centraal geheugen.

Dat levert onder andere deze mogelijkheden op:

  • De Neural Engine kan tot 15,8 biljoen bewerkingen per seconde verwerken: ruim 40 procent meer dan de M1.
  • De media-engine heeft een videodecoder voor een hogere bandbreedte en ondersteunt 8K H.264- en HEVC-video.
  • Met de ProRes-video-engine van Apple kunnen meerdere streams 4K- en 8K-video worden afgespeeld.
  • De nieuwste Secure Enclave van Apple biedt eersteklas beveiliging.
  • De nieuwe beeldsignaalprocessor (ISP) zorgt voor betere beeldruisreductie.

Beide laptops zijn volgende maand verkrijgbaar. MacBook Air met M2 is verkrijgbaar vanaf €1519. De 13-inch MacBook Pro met M2 is verkrijgbaar vanaf €1619.