General Radahn weer op volle sterkte na Elden Ring patch

Eén van de beruchtere bosses uit Elden Ring, Radahn, is weer terug op zijn oude niveau nadat hij in een eerdere patch 'generfed' werd. Deze nerf was schijnbaar deels onbedoeld.

Nerfen is in de gamewereld een balansmechaniek waarbij game-elementen minder krachtig/effectief worden gemaakt, in dit geval de meedogenloze aanvallen van General Radahn. Veel mensen die moeite hadden met deze baas waren recent opgelucht omdat het opeens een stuk eenvoudiger werd om deze specifieke baas te verslaan. Klaarblijkelijk was de nerf onbedoeld en is deze met de meest recente patch weer ongedaan gemaakt. De patch-notes bestaan ook uit slechts één regel: "Fixed a bug in the balance adjustment of the boss "Starscourge Radahn" in update 1.03, in which the power of some attacks was unintentionally reduced".

General Radahn, ook wel bekend als Starscourge Radahn, The Famed Red Lion, Conquerer of the Stars, is een behoorlijk pittige boss in Elden Ring. Hoewel dit gevecht geheel optioneel is en dus niet noodzakelijk voor het uitspelen, wordt over het algemeen aangeraden om er wel voor te gaan. Veel side-quests zijn namelijk verbonden aan Radahn en de gebeurtenissen na je overwinning. Radahn heeft ook een erg interessante lore als dat je ding is, check bijvoorbeeld deze link voor een beknopte biografie.