Russische troepen laten honderden doden op straat achter in Bucha

Na het terugtrekken van Russische troepen uit Bucha, een voorstad van Kiev, zijn daar minstens 20 lichamen ontdekt. De dodelijke slachtoffers, die burgerkleding droegen, werden gevonden in één straat, meldt persbureau AFP.

Update 20.45 uur: Volgens de autoriteiten zijn bijna 300 mensen begraven in massagraven nadat het Russische leger zich had teruggetrokken uit de voorstad Bucha in Kiev. De straten van het stadje, dat zwaar beschadigd is door de gevechten, zijn bezaaid met lijken, vertelde burgemeester Anatoly Fedoruk aan het persbureau AFP. 280 mensen moesten in massagraven worden begraven omdat de drie stadsbegraafplaatsen binnen het bereik van het Russische leger liggen. 

De handen van een van de doden waren vastgebonden. Een ander lichaam bleek een grote hoofdwond te hebben. De levenloze lichamen van de mannen lagen honderden meters langs een straat in een woonwijk in de buitenwijk, ten noordwesten van de hoofdstad.

Russische troepen hebben zich de afgelopen dagen teruggetrokken uit verschillende steden in de buurt van Kyiv na hun mislukte poging om de hoofdstad te omsingelen.