Vier gewonden na frontale aanrijding in Castricum

Bij een frontale aanrijding op de N203 in Castricum waar drie personenauto’s bij betrokken waren, raakten gisteravond vier personen gewond. De bestuurder van één auto raakte bekneld en moest worden bevrijd. Deze 20-jarige man uit Beverwijk is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de andere twee personenauto’s konden zelfstandig uit het voertuig komen en zijn tevens overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding binnen. Twee personenauto’s waren frontaal met elkaar in botsing gekomen. Een derde personenauto kon vermoedelijk niet meer ontwijken en klapte tegen de achterzijde van de personenauto voor hem. Toen agenten arriveerden bleek dat in één van drie personenauto’s een persoon bekneld zat. Na bevrijding door de brandweer werd de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is bij hem een bloedonderzoek afgenomen in verband met de verdenking van het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De inzittenden van de andere twee auto’s, een 24-jarige man uit Heemskerk en zijn passagier een 25-jarige vrouw uit Limmen en een 68-vrouw uit Heemstede, konden zelfstandig uit de personenauto’s komen en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De N203 is enkele uren afgesloten geweest voor onderzoek.

De N203 is al jaren een 'heet hangijzer'; de weg staat ook wel bekend als 'Dodenweg'. Uit een onderzoek van NH Nieuws, uit 2019, blijkt dat er jaarlijks tientallen ongelukken gebeuren op de weg. De weg en het fietspad worden slechts gescheiden door een smalle strook groen, en het deel tussen Limmen en Uitgeest is bovendien onverlicht. 


Het punt waar het ongeluk gebeurde