Marco Borsato doet aangifte wegens smaad en laster tegen vermeend slachtoffer

Marco Borsato heeft de 22-jarige vrouw die hem eerder deze week aanklaagde wegens seksueel overschrijdend gedrag vandaag zelf aangeklaagd. De zanger heeft aangifte gedaan voor het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht.

Sinds eind november worden er via social media en 'juice kanalen' geruchten verspreid over handtastelijkheden en grensoverschrijdend gedrag van Borsato tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor degenen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids.

Hij klaagt ook de moeder van de aangeefster aan, wegens uitlokking en medeplichtigheid. Dat hebben de advocaten van Borsato en het Openbaar Ministerie bevestigd aan RTL Nieuws.

In het vandaag door advocaat Knoops verzonden persbericht staat behalve het nieuws van de aangifte verder nog het volgende: ”Vanaf het moment dat op 9 december 2021 een verzoek is gedaan aan het Openbaar Ministerie tot het instellen van een oriënterend onderzoek naar de bronnen van de onterechte insinuaties richting de heer Marco Borsato, is hij met zijn advocaten bezig geweest deze uitvoerige aangifte op te stellen en te voorzien van een aantal aanvullende bewijsstukken. Tot voor gisteren zijn aanvullende bewijsstukken verstrekt aan de advocaten van de heer Marco Borsato. Het is om deze reden dat de aangifte niet eerder is gedaan dan op 16 december 2021, teneinde te waarborgen dat de aangifte voldoende juridisch en feitelijk onderbouwd is met deze aanvullende bewijsstukken.”

Zie ook: 

'Marco Borsato vergreep zich aan 13-jarig meisje'

Marco Borsato ontkent beschuldigingen, vraagt OM onderzoek naar 'roddelbron'

Aangifte tegen Marco Borsato om kindermisbruik