Marco Borsato ontkent beschuldigingen, vraagt OM onderzoek naar 'roddelbron'

Donderdag kwam een verklaring van 'Knoops Advocaten' namens Marco Borsato dat er een verzoek is ingediend bij het Openbaar Ministerie om de bron te achterhalen die verhalen over het vermeende grensoverschrijdend gedrag van de zanger de wereld in helpt. Zo meldt de Gelderlander.

Dit is de eerste keer dat Borsato, via zijn advocaten, reageert op deze geruchten dat hij minderjarige meisjes zou hebben 'betast'.

Het OM heeft aan de Gelderlander laten weten dat dit verzoek van Knoops nog moet worden beoordeeld. Het is geen standaard verzoek, zegt de woordvoerster van het OM. "Als je het ergens niet mee eens bent, dan ga je normaal gesproken naar de politie en doe je melding of aangifte. Daarvan is hier geen sprake.” Dit is ‘een andere dynamiek’, zegt ze. "Je kunt wel gelijk naar het OM stappen, maar dat is geen gebruikelijke route.”

Vandaag heeft het advocatenduo Knoops aan de Telegraaf laten weten dat het ’voor een goed lezer evident’ is dat iemand die onderzoek laat doen naar ’roddel’ en ’insinuaties’ deze nadrukkelijk ontkent. De twee advocaten reageren daarmee op uitlatingen die strafrechtadvocate mr. Clarice Stenger donderdagavond op televisie deed in het programma Beau. Stenger was van mening dat het verzoek aan justitie meer vragen opriep en dat er geen ontkenning van de geruchten van grensoverschrijdend gedrag uit op te maken viel.

Social media gaan los met insinuaties over de beschuldigingen tegen de zanger: