KKD speelronde 16: weer zonder publiek en een inhaalslag

Vanavond en maandag staan de 16e en een deel van de 15e speelronde op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Vanavond zijn alle wedstrijden van ronde 16, maandag de inhaalwedstrijden na de interlands van ronde 15. 

Vanavond dus 10 wedstrijden, er zijn maar liefst 3 wedstrijden live te volgen: Jong Ajax - Volendam (ESPN2), NAC Breda - Jong FC Utrecht (ESPN4)  en mijn favoriet voor deze ronde een Brabantse derby; FC Den Bosch - TOP Oss (ESPN3). Op het open kanaal van ESPN vinden we uiteraard het schakelprogramma met deze en de andere wedstrijden deze ronde. 

FC Den Bosch staat op een 8e plek met 22 punten na 15 wedstrijden; 7 gewonnen, net zo veel verloren en dus een gelijkspel. TOP Oss staat voorlaatste met 12 punten, 3 maal winst, 3 maal gelijk en 9 maal verloren. Qua stand en vorm lijkt het een overwinning voor de Bosschenaren. De laatste 9 onderlinge wedstrijden zijn ook in het voordeel van FC Den Bosch, 5 wedstrijden werden gewonnen, 3 gelijik en een verliespartij.

Aan de Bossche kant zijn Ryan en van Grunsven er niet bij door een blessure, TOP zal het tegen FC Den Bosch alleen zonder Stephen Buyl moeten stellen. Hij is nog steeds herstellende van zijn knieblessure. 

Het gevecht voor de tweede periode is nog vol in gang, koploper Jong Ajax ontvangt zo de nummer 2, FC Volendam. Daarnaast hebben nog 3 clubs evenveel punten. Door de inhaalwedstrijden kan het zomaar zijn dat de nummer 9 op 1 staat maandag. 

Speelronde 16        
vrijdag, 20:00        
FC Dordrecht   -   De Graafschap
NAC Breda   -   Jong FC Utrecht
Roda JC   -   Jong AZ
FC Emmen   -   Jong PSV
FC Den Bosch   -   TOP Oss
VVV-Venlo   -   FC Eindhoven
Helmond Sport   -   Excelsior
Telstar   -   ADO Den Haag
Jong Ajax   -   FC Volendam
Almere City FC   -   MVV Maastricht

Inhaalronde 15

       
maandag, 20:00        
Jong Ajax   -   Roda JC
Jong FC Utrecht   -   FC Volendam
Jong PSV   -   NAC Breda
Jong AZ   -   FC Emmen