World Superbikes-coureur Razgatlioglu zet nieuwe stap naar titel

Op het Argentijnse circuit van San Juan Villicum is zaterdagavond de eerste van drie World Superbikes-races aldaar verreden. Zondag volgen nog de superpolerace en 'race twee', alvorens het seizoen een dikke maand later in Indonesië beslist gaat worden.

De race ging van start met Scott Redding op poleposition, naast Toprak Razgatlioglu en de toch wel verrassende Axel Bassani - Razgatlioglu's titelconcurrent Jonathan Rea vertrok vanaf plek vijf, Michael van der Mark nam de zevende plek op de grid in.

Redding werd bij de start gepakt door Razgatlioglu en in bocht één ging het zelfs helemaal fout, want hij gleed met zijn Ducati onderuit. Razgatlioglu pakte de leiding, Rea volgde en Alex Lowes, Andrea Locatelli, Michael Ruben Rinaldi, Bassani en Van der Mark sloten aan.

Bassani vond een erg lekker tempo in reed in no-time naar de derde plek, Razgatlioglu sloeg ondertussen een gat naar Rea. Zo bleef de volgorde lang in stand, tot Van der Mark halverwege voorbij Locatelli ging en Bassani gepasseerd werd door Rinaldi.

Razgatlioglu kwam geen seconde meer in gevaar en vergrootte zijn voorsprong op Rea, die de schade met plek twee nog beperkte. Rinaldi completeerde het podium, voor Lowes, Bassani en Van der Mark - Redding finishte nog knap op de negende plek.