FOK! Wat een weer: minder mooi dan gedacht

herfstbanner

Hallo daar!  

Zelfs als je middenin een hogedrukgebied zit kan het toch zomaar gebeuren dat het weer zich anders gedraagt of gaat gedragen dan het in eerste instantie leek. 

De bewolking van gisteren had ik wel verwacht, echter deze bleef een stuk hardnekkiger hangen dan de bedoeling was. Met name in het zuidoosten bleef het tot het einde van de middag (deels) bewolkt. In de andere gebieden langs de oostgrens kwam de zon er iets eerder bij, maar ook daar was het vrij lang grijs. 

In het westen daarentegen was er behoorlijk veel ruimte voor de zon. Met name in het zuidwesten was het zelfs vrij helder. Alhier ontstonden er nog behoorlijk wat stapelwolken, zodat de zon het ook hier soms even lastig had. 

En dan vandaag. Het leek een fraaie dag te worden, maar ik ben bang dat dat vies tegen gaat vallen. Een groot deel van het land zal het moeten doen met behoorlijk grijs weer. Mogelijk valt daar zelfs een weinig regen uit. Die kans is het grootst in Friesland en Groningen. In het midden is de bewolking wat dunner, maar heel veel zon verwacht ik ook daar niet.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel. In de zuidelijke provincies is het wolkendek nog een stuk dunner en komt de zon er behoorlijk doorheen. Het zou mij zelfs niet verbazen als ze in Limburg een mooie dag krijgen met veel zon.

Ook aan de temperaturen zien we die verschillen. In de zon is het heerlijk buiten toeven met een graad of 23. Het spreekt voor zich dat als je in de bewolking zit je het dan met minder moet doen. Uiteindelijk komen we dan op de Wadden uit op maximaal 18 graden. Veel wind is er echter niet.

Ook voor zondag is er duidelijk minder zon in de planning gemaakt. Er zullen wel lokale opklaringen zijn, maar ook in het zuiden zal de zon moeten wijken voor meer bewolking. Uiteindelijk kan er dan ook een bui vallen met een kleine kans op onweer.

De temperaturen liggen ondanks de bewolking vrijwel overal tussen de 21 en 24 graden.

Fijn weekend!  

 

 
Vandaag gaan we eens genieten van een fraai stukje muziek!   

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.