FOK! Wat een weer: we hobbelen een beetje voort

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo!

En we hobbelen maar een beetje door de komende dagen. Met name dinsdag en deels woensdag kunnen er nog wel een paar buien vallen, maar daarna lijken we weer onder invloed te komen van een krachtig hogedrukgebied. 

Vandaag was er vrij veel bewolking. Toch heeft ook de zon wel op diverse plaatsen enige tijd geschenen. Op een paar buitjes na, bleef het op de meeste plaatsen overwegend droog. De temperaturen kwamen wel lager uit dan ik in eerste instantie dacht. Meer dan 21 graden is het nergens geworden, en later in de middag was het zeker in het westen maar 18 graden. Met de wind viel het wel mee. 

Komende nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In het noorden zou uit wat dikkere bewolking een beetje regen kunnen vallen. Ik denk echter wel dat de meeste mensen dan slapen.  

Morgen zal de zon betere zaken kunnen doen. Ik wil niet meteen zeggen strakblauw, maar ruimte voor zonnige perioden is er zeker. Toch zullen er ook plekken zijn waar wolkenvelden overtrekken. Dan kan het plots even wat somberder zijn. Dit komt ook omdat er niet zoveel wind staat. In de loop van de dag zal de wind een noordoostelijke voorkeur krijgen en kan aan zee dan toenemen tot matig. Bij dit alles zullen de temperaturen schommelen tussen de 19 graden op de Wadden tot mogelijk nog 23 graden in het zuiden.

In de loop van dinsdag kunnen er een paar onweersbuien opdoemen. Daar komen we echter morgen over te spreken.  

Geen stoute dingen doen vannacht mensen, zoals een bankoverval.  

 
SanicoleB (Foto: Charged)
Charged was de afgelopen dagen in Sanicole in Belgie. Daar was een airshow. Je ziet ook dat er toch stapelwolken waren met ambitie. (Foto: Charged.)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.