FOK! Wat een weer: rustig, maar...

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Tot ziens!

Pfff.... daar is die gozert weer, zijn jullie niet weer toe aan iemand anders? Elke dag weer diezelfde persoon? Vooruit. Ik zal ze aan hun haren trekken als het moet, waarbij het resultaat zal zijn dat ik er morgen weer ben!  

Alle gekheid op een stokje. In het zuidoosten en oosten was het maar een zeer treurige bedoening vandaag. Het was grotendeels bewolkt en droog bleef het er ook niet. Niet dat er heel veel neerslag viel, maar toch. En dan de temperaturen. Op veel plaatsen was 18 tot 19 graden al teveel gevraagd. En dat in hartje zomer. In het noorden van het land was het ook geen feest. Daar vielen korte, doch echter wel vrij veel kleine buitjes. In het midden van het land was het wel meest droog met een afwisseling van stapelwolken en perioden met zon. Het klinkt gek inderdaad, maar vlak langs de kust is nog net 20 graden behaald.

Eigenlijk blijft dit de komende 24 uur zo. Wolkenvelden in het noorden en zuiden en opklaringen in het midden. Ik denk dat de buien in het noorden minder in aantal worden, maar niet geheel verdwijnen. In Limburg lijken de buien morgen juist wat actiever te worden. Ook onweer sluit ik niet uit, maar ik denk dat de grootste activiteit ten zuiden van ons land blijft. Mogelijk is er wel 10 mm mogelijk. 

Ook blijft het gewoon te fris met maxima tussen de 19 en 21 graden. De wind heeft een noordoostelijke voorkeur en is vrijwel overal matig van kracht.

Ik had het er al over de laatste dagen dat er toch weer nattigheid zit aan te komen, echter lijkt zich na het weekend echt een serieuzere stabilisatie aan te komen onder invloed van het Azorenhoog. Maar de 4-daagse donderdag t/m zondag kan er best wel weer eens een hele plens water vallen. Woensdag is nog onzeker.

Goeiendag!  

Een mooie brug  (Foto: DJMO)
Een brug en dat bij een afwisseling van wolken en zon. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.