15.000 bikers 'bezoeken' ernstig zieke jongen (6)

Ongeveer 15.000 motorrijders in Nedersaksen vervulden de grootste wens van een terminaal zieke zesjarige en bezochten hem na afloop van een ralley in Rhauderfehn. Onder het motto "Krach Fur Kilian" hadden vrienden van het gezin op social media opgeroepen tot deze actie. Zoveel mogelijk motorfietsen zouden langs het huis van de familie moeten rijden en de jongen daardoor veel vreugde bezorgen. Zowel ambtenaren als medewerkers van de gemeenten, de brandweer en het Rode Kruis steunden de actie.

Veel toeschouwers stonden langs de route en ontvingen de deelnemers met applaus. Na iets minder dan drie uur was de actie afgelopen. In de omgeving van de plaats in het Oost-Friese Leer ontstond er soms grote verkeershinder. Ondanks een kop-staartbotsing met vier betrokken motoren, waarbij een bestuurder gewond raakte, prees de politie de discipline en het meedenken van alle betrokkenen.

Volgens de "Ostfriesen-Zeitung" moesten deelnemers uit Denemarken enkele honderden kilometers afleggen voor deze sympathieke actie. Volgens een van de organisatoren volgde de jongen nieuwsgierig het schouwspel voor zijn huis, zo meldt de krant. "Ik heb Kilian daarna ontmoet. Hij krijgt de glimlach niet van zijn gezicht", citeert de krant de organisator en vriend van de familie.