OS: Piek en Tabeling in eerste groepswedstrijd onderuit na goed begin

Het badmintonduo Selena Piek en Robin Tabeling hebben de eerste groepswedstrijd verloren. Tegen het Zuid-Koreaanse duo Seo Seung-jae/Chae Yu-jung ging het Nederlands koppel in drie games onderuit: 21-16, 15-21, 11-21.

Piek en Tabeling begonnen uitstekend aan de partij tegen Seung-jae/Yu-jung, de nummer zes van de wereld. De eerste game werd gewonnen door het Nederlandse koppel, maar gedurende de wedstrijd werd het Zuid-Koreaanse alsmaar sterker won game twee. Ook in Seung-jae/Yu-jung waren ze te sterk voor Piek en Tabeling.

Zondag wacht de tweede groepswedstrijd van Piek en Tabeling. Dan wachten de wereldkampioenen Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong. Later speelt het Nederlands koppel ook nog tegen het Egyptische duo Adham Hatem Elgamal/Doha Hany. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de kwartfinales.

Piek speelt vandaag ook nog haar wedstrijd in het vrouwendubbel. Dan speelt ze met Cheryl Seinen, die haar debuut maakt op de Olympische Spelen. Het Nederlands koppel neemt het op tegen Rachel Honderich/Kristen Tsai uit Canada.