Laboratoriums kunnen aantal tests voor corona niet meer aan

Lead Healthcare, een van de grootste testers van Nederland, kan de drukte niet meer aan. Duizenden vakantiegangers wachten nog altijd op de uitslag van hun coronatest en meerdere reizigers hebben hun vlucht al gemist doordat het bedrijf wordt overspoeld met testen.

Door de drukte stopt het concern tijdelijk met testen voor vakantiegangers, meldt RTL Nieuws. Veel vakantiegangers kloppen aan bij Lead Healthcare omdat zij daar gratis kunnen testen voordat ze op reis gaan.Lees verder bij Skipr.

Ook de GGD geeft aan problemen te hebben. Zo is de kans groot dat mensen die zich het afgelopen weekend hebben laten testen in één van de teststraten van GGD Hollands Noorden, later dan normaal de uitslag ontvangen. Er zijn technische problemen bij het laboratorium Saltro in Utrecht, die veel testen op de aanwezigheid van het coronavirus onderzoekt. Bovendien is het aantal afgenomen testen de afgelopen dagen explosief gestegen, waardoor capaciteitsproblemen bij het laboratorium zijn ontstaan. Ook GGD Zaanstreek-Waterland, GGD Groningen en GGD Midden-Gelderland, GGD Noord- en Oost-Gelderland geven aan vertraging in de uitslagen te hebben wegens grote drukte.