GŘnther wint ePrix New York, Frijns rijdt naar sterke 5e plek

In de straten van New York is zaterdagavond de eerste race van de Formule E-doubleheader aldaar verreden. Zondagavond volgt de tweede race, maar op zaterdag was het alvast weer de moeite waard.

De poleposition was voor Virgin-coureur Nick Cassidy, voor Techeetah-rijder Jean-Eric Vergne, de Mahindra van Alex Lynn en Maximilian Günther in de Andretti. Robin Frijns stond op plek elf op de grid, Nyck de Vries vertrok als achttiende.

Bij de start behielden Cassidy en Vergne hun posities, terwijl Sebastien Buemi voorbij ging aan Günther en Lynn. Twee keer Attack Mode veranderde niks aan de eerste twee plekken, terwijl Günther op die manier voorbij Buemi terug naar plek drie wist te gaan.

Buemi had het zwaar en viel meerdere plekken terug, terwijl Lucas di Grassi en de sterk rijdende Frijns zich de top-5 in knokten. Met dik zeven minuten te gaan opende Vergne volle bak de aanval op Cassidy, die aan de kant werd gebeukt en Günther, Vergne én Di Grassi langszij zag komen.

Günther profiteerde door de leiding te pakken en die stond hij niet meer af: de Duitser pakte de winst, Vergne en Di Grassi completeerden het podium, voor de ietwat onfortuinlijke Cassidy. Frijns pakte een zeer nette vijfde plek, De Vries werd dertiende.