Boksers Inoue en Charlo verdedigen wereldtitels overtuigend

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want uiteraard werd er weer flink geknokt. In Las Vegas stonden er titels op het spel en ook in Houston werd een wereldtitelgevecht gehouden.

Naoya Inoue (20-0) - Michael Dasmariñas (30-2)
In Las Vegas stond Monster Inoue tegenover de niet al te bekende Dasmariñas van de Filipijnen, de verplichte uitdager bij de IBF: Inoue zette zijn wereldtitels in het bantamgewicht (-53,5kg) bij de IBF, The Ring en WBA (Super) op het spel.

Het werd een tamelijk eenzijdig en ook niet al te lang gevecht. De indrukwekkende Japanner wist de rechterkant van Dasmariñas' lichaam keer op keer te vinden, waarmee hij hem drie keer naar de grond kreeg. Een linkerhoek gaf uiteindelijk de genadeklap en Inoue verdedigde zijn titel.

Op 14 augustus vecht Nonito Donaire om zijn WBC-wereldtitel en John Riel Casimero's WBO-wereldtitel, de winnaar mag het vermoedelijk opnemen tegen Inoue. Als Donaire wint zou dat een rematch betekenen van hun epische strijd in november 2019, waarin Inoue de winst pakte.

Jermall Charlo (31-0) - Juan Macias Montiel (22-4)
Charlo verdedigde zijn WBC-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg) tegen de wat onbekende Montiel, die zich verrassend netjes staande wist te houden. Hij kwam er niet aan te pas en Charlo won met overmacht, maar Montiel wist de twaalf ronden wel volledig uit te boksen.

Angelo Leo (20-1) - Aaron Alameda (25-1)
In het superbantamgewicht (-55,3kg) vochten twee 27-jarigen tegen elkaar, waarbij ze beiden hoopten om in de nabije toekomst om een wereldtitel te mogen vechten. Het werd een leuk gevecht, waarin beiden tien ronden alles gaven, waarna twee juryleden het aan Leo gaven - één ging voor een gelijkspel en dus won Leo.