FOK! Wat een weer: zomers warm, later onweer in het oosten

weerbanner (Foto: FOK.nl)

De dag begint met wolkenvelden en mogelijk een enkele bui. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en komen er in de oostelijke helft van het land enkele stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling, plaatselijk met hagel en windstoten. Doordat de buien langzaam bewegen kan er lokaal veel regen in korte tijd vallen. In het westen zijn er in de middag zonnige perioden en blijft het overwegend droog. In een smalle strook langs de kust kan nevel of mist van zee binnendrijven. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal nog 27°C in het oosten. De zwakke tot matige wind is in de ochtend zuidelijk, in de loop van de dag wordt de wind overwegend westelijk.

In de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Lokaal komt mist voor en de minimumtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Vrijdag overdag is er af en toe zon en in de middag en avond komen er vooral in het zuiden en oosten enkele buien voor, sommige met onweer, hagel en windstoten. In de kustgebieden kan mist van zee binnendrijven. De middagtemperatuur loopt uiteen van 26°C in het oosten tot 16 graden op het strand als er mist van zee binnenkomt. De overwegend zwakke wind is eerst veranderlijk en wordt in de loop van de dag op steeds meer plaatsen noordwestelijk. (Bron: KNMI)

Warm met een klein wolkje in de Loose duinen (Foto: Kroezel)
Warm met een klein wolkje in de Loose duinen (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.