Verstappen: "Tweede plek op dit circuit vandaag erg goed"

Max Verstappen vertrekt morgen vanaf de tweede startplek bij de Grand Prix van Spanje en daar is hij blij mee. De Nederlander kwam dichtbij de pole maar moest Hamilton maar een fractie van een seconde voor laten gaan.

"In Q3 waren beide rondjes eigenlijk best prima. De tweede run ging op de een of andere manier iets minder goed, misschien vanwege de wind welke veel verandert. Desondanks is een tweede plek op dit circuit vandaag erg goed. We weten dat Mercedes hier lastig te verslaan is, maar ik ben blij dat we er zo dicht bij in de buurt zitten", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Voor de Formule 1-coureurs aan hun snelle ronde begonnen was er een soms kolderieke optocht in de laatste bochten maar toch is dat volgens Verstappen niet gek. "We moesten zo langzaam rijden om te zorgen dat de banden de laatste sector zouden overleven. De rest deed min of meer hetzelfde, maar ondanks dat vind ik het leuk om hier te rijden. Het is een goed circuit met veel snelle bochten. Vooral tijdens de kwalificatie met weinig brandstof is het geweldig."

Daarmee is ook meteen duidelijk dat de banden een cruciale rol gaan spelen morgen tijdens de wedstrijd. "Met alle snelle bochten hier en banden die snel oververhit raken is dit erg belangrijk. Daar moeten we morgen dan ook bovenop zitten."

"Het is een aardig eind naar de eerste bocht, maar we moeten er allereerst voor zorgen dat we een goede start hebben. Het lijkt erop dat we de snelheid hebben, dus ik hoop dat we een goede race hebben", zo blikte de Nederlander nog even vooruit naar morgen.

Verstappen: "Tweede plek op dit circuit vandaag erg goed" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Tweede plek op dit circuit vandaag erg goed" (Getty Images / Red Bull Content Pool)