Ibrahimovic toch niet naar EK met Zweden vanwege knieblessure

Zlatan Ibrahimovic moet het Europees kampioenschap voetbal toch aan zich voorbij laten gaan. De 39-jarige Zweed is zeker zes weken uit de roulatie door een knieblessure, waardoor ook het Serie A-seizoen ten einde is voor de spits van AC Milan.

De Zweedse bondscoach Janne Andersson bevestigde zaterdag dat Ibrahimovic het EK aan zich voorbij moet laten gaan. "Het is treurig, maar Zlatan zal het EK missen door zijn blessure", zei hij tegen de Zweedse krant Expressen. Ibrahimovic viel vorige week uit in de topper tussen Juventus en AC Milan (0-3) in Turijn. Halverwege de tweede helft werd hij gewisseld. Er werd gevreest voor schade aan de kruibanden. Zlatan liet zich in de VS onderzoeken, waar hij in 2017 ook geopereerd is. Daaruit bleek dat hij zeker zes weken uit de roulatie is. Eerder werd door Italiaanse media nog gesproken over een periode van drie weken en leek hij het EK wel te halen.

Door de blessure valt voor Ibrahimovic een droom in duigen. De routinier keerde eind maart na een afwezigheid van bijna vijf jaar terug in de nationale ploeg en hoopte dat het continentale toernooie zijn zevende eindtoernooi zou worden. Op de WK's van 2002 en 2006 en de EK's van 2004, 2008, 2012 en 2016 was hij er wel bij. Ibrahimovic is met 62 doelpunten topscorer aller tijden voor Zweden en maakte dit seizoen indruk bij AC Milan. 

Het EK begint voor Zweden op 14 juni met een groepswedstrijd tegen Spanje in Sevilla. Slowakije (18 juni) en Polen (23 juni) zijn de andere tegenstanders van de Scandinaviërs in groep E.