Marvel onthult releasedata en filmtitels in nieuwe compilatievideo

In een video waarin ze onderstrepen dat ze als filmstudio al een flink succesvolle periode achter de rug hebben viert Marvel Studios het unversum dat ze hebben gebouwd, de fans die het ondersteunen en blikken ze kort vooruit op wat we de komende twee jaar kunnen verwachten.

We weten allemaal dat sommige dingen het beter doen in de bioscoop dan op het grote scherm. Die enorme publieksreactie op de "portals scene" in Avengers: Endgame was immers thuis veel minder bijzonder geweest (al raakt het de echte fan nog keer op keer diep, dat wel). En de echte grote actie doet het nog altijd beter in een IMAX- of Dolby Cinema-zaal dan op je thuisbioscoopje. Marvel hoopt dan ook dat je dit jaar weer enthousiast in de zaal aansluit als Black Widow, Shang-Chi, Eternals of de derde Spider-Man verschijnen. In deze video worden ook de films van volgend jaar verder bevestigd, inclusief titels die we nog niet wisten. En bovendien krijgen we hier de eerste blik op een heel nieuw team van superhelden.

Even samengevat, de bevestigde titels en releasedata (aangepast naar Nederlandse data, voor zover bekend):

Titel Verschijningsdatum
Black Widow 7 juli 2021
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings september 2021
Eternals 3 november 2021 
Spider-Man: No Way Home 16 december 2021 
Doctor Strange in the Multiverse of Madness 23 maart 2022 
Thor: Love and Thunder 5 mei 2022 
Black Panther: Wakanda Forever 6 juli 2022 
The Marvels november 2022 
Ant-man and the Wasp: Quantumania februari 2023 
Guardians of the Galaxy volume 3 mei 2023

Daarnaast lijkt de video bijna iets te roepen over een nieuwe Fantastic Four-film, maar het blijft bij een vage hint. Mogelijk is dat dus echter, volgens huidige plannen, de eerstvolgende in 2023.

De (nu) eerstvolgende film, Black Widow, zal in verband met de coronacrisis ook (tegen bijbetaling) beschikbaar zijn op Disney+. Volgens de huidige vooruitzichten is de kans dat in Nederland tegen die tijd de bioscopen weer enigszins bezoekers kunnen ontvangen echter wel aanwezig.