Verstappen: "We hadden een erg positieve dag"

Max Verstappen kan met tevredenheid terug kijken op de eerste testdag op het circuit van Bahrein. Op de winderige baan legde de Nederlander de langste afstand af en reed de snelste ronde van de dag.

"We hadden een erg positieve dag.We konden veel ronden rijden ondanks dat de baancondities niet al te best waren. Het was erg warm, veel wind en de bandenslijtage is hier erg hoog. Daarom is het niet gemakkelijk om veel ronden achter elkaar te rijden. Ik ben erg blij met deze dag. We hoeven het nog niet te hebben over snelheid, we hebben ons programma afgewerkt. De auto voelde goed aan en het is goed om een test zo te beginnen", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het rijden in deze hitte maakt het wat over het algemeen wat moeilijker, maar ik heb vanwege het stof alleen mijn vizier gewisseld. Je gaat altijd voor een dag als deze, en als je dan een dag op zo’n manier af kunt sluiten, zijn we allemaal erg blij. Qua snelheid willen we wachten tot Q3 van de eerste Grand Prix. Daar zal je de echte snelheid zien van alle auto’s", zo vulde Verstappen aan.

Verstappen: "We hadden een erg positieve dag" (Foto: Red Bull Content Pool)
Verstappen: "We hadden een erg positieve dag" (Foto: Red Bull Content Pool)