Van Gerwen overklast door superieure Humphries, Wade wint UK Open

Michael van Gerwen is zondag in de halve finales uitgeschakeld op het UK Open in Milton Keynes. De titelverdediger werd overklast door een superieure Luke Humphries. Het werd 5-11. Humphries verloor vervolgens in de finale met 5-11 van James Wade. 

Van Gerwen kwam 0-4 achter, waarin Humphries vier keer boven de honderd finishte. Van Gerwen gooide ook twee keer boven de honderd uit om een break ongedaan te maken. Humphries liep uit naar 2-7, waarna de partij met de pijlen mee ging. Het werd uiteindelijk 5-11. Desondanks kan Van Gerwen wel terugkijken op een goed toernooi. 

Later op de avond haalde Humphries in de finale bij lange na niet het niveau van tegen Van Gerwen. Wade, die in de halve finales met 11-6 te sterk was voor de regerend wereldkampioen en nummer één van de wereld Gerwyn Price, veroverde daardoor na 2008 en 2011 relatief eenvoudig zijn derde titel op het UK Open. 

Van Gerwen bereikte als enige Nederlander de kwartfinales op deze UK Open. Martijn Kleermaker haalde nog wel knap de zesde ronde. Onder anderen Dirk van Duijvenbode (vijfde ronde) en Raymond van Barneveld (tweede ronde) vlogen er in een relatief vroeg stadium uit.