Opmerkelijke reclame: Flyer voor partydrug 3-MMC door de brievenbus

Inwoners van de gemeente Hof van Twente hebben de afgelopen week een wel erg opmerkelijke folder tussen de huis-aan-huis bladen door de brievenbus gekregen. Via een flyer adverteert een persoon met 3-MMC, een razend verslavende designerdrug die in deze regio bezig is aan een problematische opmars. Zo meldt Tubantia.

'3MMC Fun: research chemicals kopen? 3-MMC is the way!’. Een bizarre reclameflyer tussen de aanbiedingen van de plaatselijke supermarkt en  folders over zonnepanelen. Via op de flyer aanwezige QR-codes wordt men geleid naar een website en naar Snapchat, zo is het zelfs mogelijk in contact te komen met de ‘dealer’ zelf om 3-MMC te bestellen.

De politie probeert te achterhalen wie er achter de folder zit. 'Zo'n 06-nummer is wel te achterhalen', vertelt Jordy Scheggetman van de politie Hof van Twente, 'maar 3-MMC is momenteel nog geen verboden middel en er is geen aangifte, dus er is geen sprake van een strafbaar feit. De flyers zijn donderdag bezorgd op meerdere plekken in de gemeente, maar zijn ook achter scooters en fietsen gedrukt. Het is allemaal heel brutaal en we willen graag weten met wie we van doen hebben.'

De politie Hof van Twente waarschuwt via hun Facebook voor de flyer en legt uit dat het nemen van deze drug grote gevolgen kan hebben voor de gezondheid van gebruikers. Inwoners  met vragen wordt aangeraden contact op te nemen met of de politie, of Tactus verslavingszorg.