Rugbyhistorie: Schotland wint na 38 jaar op Twickenham van Engeland

Feest in Schotland vanavond. De Schotten hebben voor het eerst sinds 38 jaar op Twickenham van Engeland gewonnen. In Londen werd het 6-11 voor Schotland. In 1983 wisten te Schotten voor het laatst op Twickenham te winnen.

In de beginfase had Engeland de discipline niet op orde. Ze kregen diverse penalties tegen, waardoor ook de eerste drie punten voor Schotland op het bord verschenen. Duhan van der Merwe, een Zuid-Afrikaan in Schotse dienst, bracht Schotland op 0-8, maar de conversie ging er niet in.

In het tweede deel van de eerste helft kantelde de wedstrijd een beetje en stonden de Schotten niet goed. Dit moesten ze bekopen met twee rake penalties. Engeland had na rust niet de aanvallende capaciteiten om het Schotland lastig te maken. Finn Russell schoot nog eens een penalty tussen de palen en bracht de eindstand op 6-11.

Titelverdediger Engeland begon ook vorig jaar met een nederlaag aan de Six Nations. Deze zal alleen wel wat harder aankomen. Eerder op de dag won Frankrijk op bezoek in Italië met 10-50. Zondag is het nog Wales tegen Ierland.