Stichting AAP lanceert digitale corona-proof rondleiding: van AAP tot Z

Stichting AAP opent digitaal haar deuren en biedt vanaf vandaag een online rondleiding aan. Eind februari 2020 nam een rondleider de laatste groep bezoekers mee over het AAP-terrein in Almere. Sindsdien zijn vanwege de coronapandemie alle rondleidingen geschrapt, terwijl het één van de belangrijkste en populairste mogelijkheden is om kennis te maken met het werk en de dieren van AAP. De digitale rondleiding neemt belangstellenden mee achter de schermen, ook naar ruimten die normaal niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Een extra interessante kennismaking dus, die veilig is voor zowel het publiek, de rondleiders als uiteraard de kwetsbare én virusgevoelige dieren.

Na aanmelding op de AAP-website ontvangen geïnteresseerden een link naar de digitale rondleiding. Rondleidster Mariska van Geffen heeft jarenlange ervaring als vrijwilliger bij AAP en neemt je via korte video’s mee naar de verschillende afdelingen van AAP; van de quarantaine tot de centrale keuken en uiteraard alle dierenafdelingen. Er is een adviesroute langs de video’s, maar ze kunnen ook los van elkaar naar eigen voorkeur bekeken worden.

In 2019 werden nog ruim 3.300 bezoekers rondgeleid door een groep ervaren vrijwilligers. Nu er al bijna een jaar geen rondleidingen mogelijk zijn, was het tijd voor een andere manier om geïnteresseerden te betrekken bij het werk van AAP. De digitale rondleiding is beschikbaar voor iedereen – dus ook niet-donateurs – via https://www.aap.nl/nl/vanaaptotz.

Ook al hoopt Mariska dat het snel weer veilig genoeg is voor échte rondleidingen, is ze blij met het resultaat: ‘’Al jarenlang geef ik rondleidingen op het terrein van AAP, heel jammer dat dat al een jaar niet veilig kan. Het was dan ook ontzettend leuk om de digitale rondleiding te geven. Ik hoop dat mensen er wat van opsteken en er met plezier naar kijken!’’