Vrouw (18) raakt ernstig gewond door reddingspoging klein hondje bij bijtincident

Gisteravond in Den Haag liep een 18-jarige vrouw ernstige bijtwonden in haar gezicht op nadat ze een hondje probeerde te beschermen tijdens een aanval door een losgeschoten hond. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het kleine hondje raakte ook gewond.

De vrouw zag, naar eigen zeggen, op de Nunspeetlaan een man en een vrouw met twee honden aangelijnd lopen. Eén van die honden schoot ineens los en viel daarop een derde (kleinere) hond aan, die daar door iemand anders uitgelaten werd. Toen de vrouw dat zag, sprong zij tussenbeide om de hond van de kleine hond te scheiden. Plotseling viel de tweede hond de vrouw aan en beet haar vol in het gezicht. Het slachtoffer liep hierbij ernstige verwondingen op en is door een omstander naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw heeft aangifte gedaan.

De politie zoekt getuigen van dit incident dat gisteravond rond 23.30 uur plaatsvond op de Nunspeetlaan, hoek Dierenselaan. Ook zoekt de politie de man en de vrouw die de twee honden uitlieten, die bij dit bijtincident betrokken waren. De politie komt graag met hen in contact. Van hen is het volgende signalement bekend: de man die met de hond liep was getint en droeg een bruine jas, een grijs vest en een blauwe spijkerbroek. De vrouw die met de andere hond liep was blank, had een tenger postuur en roodkleurig haar. Ze was in het zwart gekleed.