FOK! Wat een weer: kans op mist

In het westen en noorden van het land komen nog wolkenvelden voor maar opklaringen boven het midden en oosten breiden zich geleidelijk westwaarts uit. Verder is het op veel plaatsen nevelig en plaatselijk kan de komende uren ook mist ontstaan. De minimumtemperaturen variëren van 2°C in het uiterste noordwesten tot -2°C in het zuidoosten. Lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten is in het zuidoosten en oosten niet uitgesloten. De wind is in het noordwesten zuid tot zuidoost en zwak tot matig, de wind draait de komende uren geleidelijk naar oost tot zuidoost. Elders is de wind al oostelijk en zwak.

De ochtend begint grijs met nevel en hier en daar mist of mistbanken. In de loop van de ochtend is ook de geregeld de zon te zien, maar plaatselijk kan de eventuele mist hardnekkig zijn. Vanaf het einde van de middag en in de avond breidt de mist zich weer snel uit. De maxima variëren van iets boven het vriespunt in hardnekkige mistgebieden tot lokaal nog 4°C in gebieden waar de zon langdurig schijnt. De wind is overwegend zwak en komt uit richtingen tussen oost en noordoost.

In de nacht naar woensdag is er op uitgebreide schaal mist aanwezig, lokaal kan deze verkeersbelemmerend zijn. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Er staat maar weinig wind uit veranderlijke richtingen.

Woensdag overdag trekt de mist maar langzaam op en blijft het op veel plaatsen nevelig en grijs. Het blijft vrijwel overal droog en met een middagtemperatuur iets boven het vriespunt in het oosten en noordoosten tot 3°C langs de kust wordt het een kille dag. De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de dag wordt de wind zuid tot zuidwest en neemt van het westen uit toe naar matig, langs de westkust in de avond mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Avondlucht aan het water, dank voor deze foto Scherpschutter!
Avondlucht aan het water, dank voor deze foto Scherpschutter!
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!