Nog twee jongens (17 en 18) aangehouden voor bedreiging ondergedoken docent

In het onderzoek naar bedreigingen richting het Emmauscollege en een docent van de school heeft de politie vandaag nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Den Haag. Zij worden verdacht van bedreiging en opruiing.

De 18-jarige vrouw die gisteren in het onderzoek is aangehouden, is inmiddels door de officier van justitie heengezonden. Zij is nog wel verdachte in de zaak en mag haar proces in vrijheid afwachten. De politie en het Openbaar Ministerie verdenken haar van opruiing.

 De bedreigingen, die online zijn geuit, werden gedaan vanwege een spotprent in een klaslokaal. Maandag eisten leerlingen dat de cartoon, die was opgehangen  omwille van de landelijke aandacht voor de moord op de Franse docent Samuel Paty, verwijderd zou worden.

Het gaat om een spotprent van tekenaar Joep Bertrams. Daarop is een onthoofde man te zien die een shirt draagt van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo zijn tong uitsteekt naar een jihadist met een bloederig mes. De spotprent is overigens al 5 jaar oud.

Zie ook: Vrouw (18) aangehouden in onderzoek bedreiging docent Rotterdam