Een carriŤre in de WNBA met NBA 2K21

Met de naderende release van next-gen versie van NBA 2K21 komt er ook meer informatie over nieuwe features. 2K laat vandaag weten dat je met een vrouwelijke MyPlayer mee kan doen in de WNBA.

The W is een enorme uitbreiding op de vorig jaar geïntroduceerde WNBA-ervaring en is de allereerste WNBA MyPLAYER-ervaring voor de NBA 2K-franchise. Spelers kunnen hun eigen volledig aanpasbare WNBA-speler maken en haar door een volledige professionele carrière leiden. Natuurlijk zijn dan ook de 12 WNBA-teams en de absolute sterren van de competitie van de partij, waaronder Breanna Stewart, Napheesa Collier en Diana Taurasi.

"We zijn erg trots om onze geweldige samenwerking met de WNBA voort te zetten en spelers kennis te laten maken met The W", aldus Felicia Steenhouse, senior producer bij Visual Concepts. "Jezelf zowel op als buiten het veld kunnen herkennen, is ongelooflijk belangrijk voor ons. The W helpt ons het vrouwenbasketbal naar een hoger niveau te tillen en benadrukt de starpower van de WNBA."

Candace Parker, aanvaller bij de Los Angeles Sparks, voegde toe: "Het creëren van je eigen speler om mee te spelen in de competitie is één van de vele redenen waarom mensen graag NBA 2K spelen. Ik ben zo verheugd om te zien dat het 2K-team de WNBA-ervaring naar een hoger niveau tilt met The W. Dit zal een geweldige manier zijn om de volgende generatie kennis te laten maken met het damesbasketbal en onze competitie in het zonnetje te zetten."

Spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in The W Online, met 3v3 MyPLAYER-wedstrijden op een nieuw veld exclusief voor deze game-modus. Nog een primeur voor de franchise: spelers kunnen nu zowel in de GM- als in de commissarisstoel zitten in MyWNBA, waar ze de groei van alle 12 WNBA-teams en de hele competitie kunnen stimuleren.

NBA 2K21 voor next-gen consoles is nu al beschikbaar voor pre-order en is in de Benelux vanaf 10 november verkrijgbaar op Xbox Series X en Xbox Series S en vanaf 19 november op PlayStation 5.