'Geschiedenisleraar vermoord na tonen spotprent Mohammed'

Een Franse geschiedenisleraar is in een voorstad van Parijs door een Tsjetjseense tiener onthoofd, omdat hij in een les over vrijheid van meningsuiting spotprenten over de profeet Mohammed heeft laten zien.

De verdachte zou 'Allah Akbar' hebben geroepen en is ter plaatse door de politie doodgeschoten nadat hij met een mes omstanders bedreigde. De man zou een foto van het afgehakte hoofd op zijn Twitterfeed met de naam Al Ansar gezet hebben.

In die tweet (pas op: schokkend) schreef hij: "in de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Van Abdullah, de Dienaar van Allah, tot Marcon, de leider van de ongelovigen, heb ik een van je hellehonden geëxecuteerd die Mohammed durfde te kleineren, kalmeer zijn medemensen voordat je een harde straf wordt opgelegd."

Het slachtoffer had volgens Franse plaatselijke kranten recent klachten gekregen van moslims, waarschijnlijk ouders van leerlingen van de school waar hij les gaf, omdat hij een spotprent van de profeet Mohammed in de klas had laten zien.

Afbeeldingen van Mohammed zijn volgens de Religie van de Vrede godslastering. De aanval zou dan ook een laffe wraakactie zijn.

Inmiddels is het nationaal antiterreurparket met het onderzoek belast en de Franse president Emmanuel Macron noemde deze barbaarse daad 'een islamitische terreurdaad'.