Yates de beste in Tirreno-Adriatico; Ganna wint afsluitende tijdrit

Simon Yates heeft de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Brit van Mitchelton-Scott begon als leider aan de afsluitende tijdrit in San Benedetto del Tronto en aan de finish hield hij voldoende voorsprong over op Geraint Thomas, die als tweede eindigde in de Italiaanse rittenkoers. De winst in de tijdrit ging naar Filippo Ganna.

De kanshebbers voor de ritzege moesten al vroeg aan de bak in de afsluitende tijdrit in de Tirreno-Adriatico. Filippo Ganna noteerde direct een absolute toptijd met een tijd van 10 minuten en 42 seconden over het 10,1 kilometer lange parcours. Victor Campenaerts, die vorig jaar hier de afsluitende tijdrit wist te winnen, kwam nog het dichts in de buurt van het Italiaanse tijdrittalent, maar de Belg gaf achttien seconden toe. Wereldkampioen Rohan Dennis moest een kleine halve minuut toegeven op Ganna.

Daarmee was de strijd om de dagzege beslist. De aandacht ging naar de klassementsmannen. Wilco Kelderman liet zien dat hij in een uitstekende vorm te pakken heeft en maakte twee plaatsen goed in het algemeen klassement en zou op een vierde plaats eindigen.

Simon Yates begon als leider aan de afsluitende tijdrit en zijn trui kwam niet meer in gevaar. Geraint Thomas was weliswaar 22 seconden sneller dan Yates, maar voorafgaand aan de afsluitende tijdrit had hij een voorsprong 39 seconden op Thomas. Rafal Majka zag Thomas wel passeren in het algemeen klassement.