Wonder Woman 1984 opnieuw uitgesteld

Het schuiven met bioscoopreleases is nog niet voorbij; na een relatief succesvol openingsweekend voor Tenet (dat nu een week draait in de VS) heeft Warner Bros, besloten om hun volgende grote titel, Wonder Woman 1984, uit te stellen tot Kerstmis.

De geruchten over de verplaatsing gingen al enige tijd rond, maar werden gisteravond bevestigd. De studio zou Tenet meer ruimte willen geven om publiek te trekken zonder er een concurrerende titel tegenover te zetten, en tegelijk leeft er de hoop dat de markt voor bioscoopreleases in december wat beter is, wat de kansen voor WW84 vergroot.

Het vervolg op Wonder Woman begint door de vele verplaatsingen een tweede The New Mutants te worden: de film werd, na het succes van de eerste film in 2017, ingepland voor december 2019, maar schoof toen eerst vooruit naar november, toen achteruit naar juni van dit jaar. Door de coronacrisis werd de film toen een paar keer verschoven; eerst naar augustus, toen naar oktober en nu dus naar december.

In een reactie voor Variety bevestigt regisseur Patty Jenkins de vertraging en hoopt ze op begrip van de Wonder Woman-fans die al maanden naar het vervolg uitkijken: "Laat me allereerst zeggen dat Gal en ik dol zijn op onze toegewijde Wonder Woman fans over de hele wereld, en jullie enthousiasme voor 'WW84' zorgt ervoor dat we deze film echt graag met jullie willen delen. Omdat ik weet hoe belangrijk het is om deze film op het grote scherm te kunnen zien terwijl we allemaal samen van de ervaring kunnen genieten, hoop ik dat jullie het niet erg vinden om nog een klein beetje langer te wachten. Met de nieuwe datum op Eerste Kerstdag kunnen we niet wachten op de feestdagen met jullie door te brengen."

Een andere grote film van Warner Bros., Denis Villeneuves Dune, staat op de kalender voor een week eerder dan WW84, namelijk op 18 december. Deze release is vooralsnog nog niet verplaatst.

Wonder Woman 1984: Gal Gadot